Zastupiteľstvo v Liptovskom Mikuláši bude rokovať o zámere odpredaja župného domu

Zastupiteľstvo v Liptovskom Mikuláši bude rokovať o zámere odpredaja župného domu
Foto: FB/Mesto Liptovský Mikuláš
Primátor Ján Blcháč zvolal na piatok 16. júla zvolal  neplánované rokovanie mestského zastupiteľstva.Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

Jedným z dôvodov konania tohto zasadnutia sú rozpočtové opatrenia mesta, ktorými by sa malo zabezpečiť nakladanie s kuchynským odpadom. Na finančne náročnú operáciu technického zabezpečenia zberu kuchynského odpadu, kedy mesto musí riešiť aj jeho zvoz zo zberných nádob a prepravu do zariadenia na jeho zhodnocovanie, je potrebné rozhodnúť o presune finančných prostriedkov pre Verejnoprospešné služby mesta Liptovský Mikuláš.

Na mesto sa tiež obrátilo Ministerstvo vnútra SR. Ministerstvo chce vytvoriť klientske centrum v budove župného domu na námestí a tak je potrebné prerokovať aj zámer na odpredaj tohto nehnuteľného majetku v prospech Slovenskej republiky. Občan by mal na tomto kontaktnom mieste vybaviť po vytvorení klientskeho centra okresného úradu všetky úradné záležitosti centrálne, kým doposiaľ je sídlo všetkých odborov okresného úradu umiestnené na štyroch pracoviskách v rámci mesta.
Dôležitým bodom rokovania poslancov bude tiež prerokovanie návrhov na nakladanie s majetkom mesta v súvislosti s plánovanou výstavbou bytových domov „LÚKA Palúdzka“.

V programe zastupiteľstva sa nachádza aj Záverečný účet mesta za rok 2019, ktorý poslanci už po niekoľkýkrát schválili na ostatnom zastupiteľstve s nelegitímnym dodatkom a Záverečný účet za rok 2020, ktorý poslanci neschválili vôbec.

Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Podobné články

Napísať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

Sme na Facebooku

Kalendár podujatí

Žiadna udalosť nebola nájdená!

Najčítanejšie články

Mohlo by vás zaujímať