Mesto Turčianske Teplice zabezpečilo dezinfekciu verejných priestorov

Mesto Turčianske Teplice zabezpečilo dezinfekciu verejných priestorov

V Turčianskych Tepliciach v uplynulom týždni mesto zabezpečilo dezinfikovanie všetkých najnavštevovanejších verejných miest. Dobrovoľníci z Dobrovoľného hasičského zboru Dolná Štubňa dezinfikovali chlórovým roztokom detské ihriská na celom území mesta. Mesto o tom informuje na svojej stránke.

Technické služby vyčistili všetky autobusové zastávky a v nich lavičky, cestovné poriadky, odpadové koše. Dezinfekciou prešli aj verejné WC na sídlisku Horné Rakovce, lavičky v pešej zóne, pred OD Kocka a v parku pred mestským úradom.

Postreky sa budú podľa potreby opakovať. Mesto zabezpečilo aj dezinfekciu nájomných bytových domov. Dobrovoľní hasiči rozdali pred sviatkami ochranné rúška občanom nad 65 rokov, a to v mestských častiach Dolná Štubňa, Turčiansky Michal a v Diviakoch. Postupne, ako budú dobrovoľníčky  dokončovať ďalšie stovky rúšok, budú sa distribuovať v ďalších častiach mesta. „Ja som sa dopočul o mnohých ďalších aktivitách našich občanov a dobrovoľných skupín pri zabezpečovaní rúšok pre starších občanov. Veľmi si túto ich snahu cením a ďakujem im,” zdôraznil primátor Igor Hus.

S roznáškou novín Teplické zvesti (aprílové vydanie) po výpadku pošty pomáhajú zas poslanci a členovia výborov mestských častí a snažia sa v čo najkratšom čase doručiť noviny do všetkých domácností v meste.

Zdroj, foto: Mesto Turčianske Teplice

 

Podobné články

Napísať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

Sme na Facebooku

Kalendár podujatí

Žiadna udalosť nebola nájdená!

Najčítanejšie články

Mohlo by vás zaujímať