Krčná, nosová, ušná ambulancia v nových priestoroch

Krčná, nosová, ušná ambulancia v nových priestoroch

Ambulantná časť pracoviska otorinolaryngológie (ORL centrum JAS) Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline sa presťahovala do moderných novozrekonštruovaných priestorov.

Príjmovú, konziliárnu a pohotovostnú ambulanciu ORL nájdu pacienti stále na prízemí očného pavilónu, nachádza sa však v chodbe vľavo o niekoľko metrov ďalej, ako sídlila ordinácia pôvodne. Pre vstup je potrebné využiť stredný vchod pavilónu oftalmológie (oproti pavilónu pediatrie).

Najnovšia zmena priniesla rozšírenie krčno-nosovo-ušnej ambulancie z jednej do troch samostatných ordinácií, pribudli individuálne sociálne zariadenia pre pacientov, veľká otvorená čakáreň i denná miestnosť pre zdravotníkov. „Nové priestory nám ponúkli väčšie možnosti, vďaka čomu sme mohli jednu ambulanciu rozdeliť do troch separátnych miestností – základnú ordináciu, ordináciu pre onkologických pacientov a ordináciu pre endoskopické vyšetrenia,“ uviedol vedúci lekár ORL centrum JAS žilinskej nemocnice Pavol Lukášek s tým, že sa tak podarilo zlepšiť kvalitu prostredia ako pre pacientov, tak pracovníkov oddelenia. „Ambulancie sú už presťahované kompletne, jediná, ktorá zostala na pôvodnom mieste, je audiometrická ambulancia. Pripravujeme ešte niekoľko malých doplnkov, úprav pre viac súkromia a komfortu pri vyšetrovaní, no zdravotnú starostlivosť poskytujeme štandardne, takže by už zmeny nemali pacientov vo väčšej miere ovplyvniť,“ informoval P. Lukášek.

Ako doplnil vedúci oddelenia hospodárskych a stavebných činností FNsP Žilina Pavol Záň, modernizácia prebiehala na prízemí očného pavilónu v rámci prevádzky ambulantnej časti oddelení ORL aj oftalmológie. Stavebné práce realizovala nemocnica z väčšej časti vlastnými kapacitami. „Začali sme ešte vo februári pred vypuknutím pandémie, kedy sme stihli zrealizovať základné hrubé práce, zamurovali sme jedny z dvoch vchodových dverí, zmenili vnútornú dispozíciu, prerobili elektroinštaláciu. Následne nás výrazne spomalila vzniknutá situácia, takže sa nám práce podarilo dokončiť až v máji. Ospravedlňujeme sa preto všetkým pacientom i zamestnancom za vzniknuté obmedzenia a znížený komfort počas celého dlhšieho obdobia rekonštrukcie,“ priblížil P. Záň.

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Podobné články

Napísať komentár

Váš email nebude zverejnený. Dôležité polia sú zvýraznené *

Sme na Facebooku

Kalendár podujatí

Žiadna udalosť nebola nájdená!

Najčítanejšie články

Mohlo by vás zaujímať