V Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke sa chystá každoročné poďakovanie za úrodu

V Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke sa chystá každoročné poďakovanie za úrodu

V Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke sa chystá každoročné poďakovanie za úrodu: Dožinky – Od Zrnka k chlebu. Ak, teda máte chuť na ľudový folklór a chcete zistiť, ako vyzerá tradičné poďakovanie za úrodu, stačí  prísť do Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke a už len spoznávať jedinečné tradície našich predkov.

Najbližšie si ukážky hospodárskych prác bez použitia modernej techniky môžete vychutnať počas podujatia Dožinky- Od zrnka k chlebu, ktoré sa uskutoční 5. septembra 2021 v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke. O organizáciu tohto tradičného podujatia sa dlhodobo stará Kysucké múzeum, ktorého zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj.

Program:

12.00 – 12. 45 hod.

Mlátenie obilia – (Stodola U Poništa) , účinkuje FS Kýčera

Súkanie porvesiel- (Usadlosť U Hruškuliaka), účinkuje  FS Staškovanka

Kvasenie chleba- (Do Rybov), účinkuje  ŽFS Turzovanka

12.30 – 14.00 hod.

Ochutnávka chleba a hlasovanie o najchutnejší chlebík ( amfiteáter)

12.55 hod.

Krojovaný sprievod (od usadlosti do Poništa ku Kaplnke Panny Márie Ružencovej)

13.00 hod. Svätá omša s poďakovaním za úrodu

14.00 hod. Hlavný program (amfiteáter)

 Vyhodnotenie ankety o najlepší chlebík (amfiteáter)

Zdroj: Mgr. Miroslava Jančulová, Kysucké múzeum

Monika Ondrušová
ADMINISTRATOR
PROFIL

Podobné články

Napísať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

Sme na Facebooku

Kalendár podujatí

Žiadna udalosť nebola nájdená!

Najčítanejšie články

Mohlo by vás zaujímať